Tomohisha Hashimto (1981, Japan)

Tomohisa studeerde compositie aan de Aichi Universiteit voor de Kunsten bij Michio Kitazume, Naoyuki Terai en Naoko Kachi. Momenteel studeert hij compositie bij Gilius van Bergeijk, Cornelius de Bondt en Yannis Kyriakides aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeert hij Moderne Dans bij Joan van der Mast. Hij is sinds 2003 werkzaam als componist, choreograaf, regisseur en producer bij het interdisciplinaire artiestencollectief Earth Move. Verder heeft hij samengewerkt met het Aichi Chamber Orchestra, het POW Ensemble en het Nederlands Dans Theater.

Hoewel muziek aan de basis van al zijn activiteiten staat, probeert Tomohisa altijd andere vormen van theater en performance te integreren in zijn projecten. Dans is één van de kunsten die zijn speciale aandacht heeft getrokken.
Tomo maakt voor dit project zijn eigen choreografie. Zijn compositie en choreografie bestaan uit drie delen. Elk onderdeel heeft zijn eigen specifieke geluid: de eerste is beïnvloed door jazz en improvisatie-muziek, de tweede door niet-Westerse invloeden en is bovendien expliciet gericht op het orgel en het derde onderdeel is een stuk kamermuziek.

Wilt u meer horen van Tomo’s muziek? Klik hier!
Door Linde van Heeswijk

Leave a comment